Fabergé in de 21ste eeuw - pagina 3
Geinspireerd door Fabergé

Barbie Fabergé Imperial Grace
Het Pansy Egg als kerstbal
De Hippo van het Walters Art Museum
Princess Grace de Monaco Perfume by Fabergé
Barbie doosje, Pansy Egg kerstversiering, Hippo uit de museum winkel van het Walters Art Museum, en Princess Grace de Monaco Parfum van Fabergé. De naam Fabergé in the 21st eeuw!

De Vivian Alexander™ Forbes Collection

Een speciale pagina is gewijd aan de Vivian Alexander™ Forbes Collection, omdat de samenwerking tussen Vivian Alexander™ en The Forbes Magazine Collection absoluut uniek is. Deze samenwerking begon in 1989 en was "trendsetting" op het gebied van moderne reproducties. Geen enkele andere originele Fabergé collectie had ooit eerder toestemming gegeven objecten te kopiëren!

The Forbes Collection by Vivian Alexander

Onder een exclusieve overeenkomst met de eigenaren van de voormalige Forbes Magazine Collection, werden speciaal geselecteerde Fabergé Eggs ontworpen en nagemaakt als de "Forbes Collection". Deze moderne Fabergé Eieren zijn gemaakt van uitgelezen materialen, met de grootste precisie uitgevoerd en nog prachtig om te zien ook.

Alexander Caldwell, president van Vivian Alexander™, mocht de originele Fabergé Eieren bekijken, opmeten en fotograferen. Begeleid door zijn top ontwerpers bezocht hij de Forbes Gallery in New York en daar kregen ze alle medewerking om de kennis te vergaren deze prachtige kunstwerkjes tot in detail na te maken. De groep kreeg een eigen kamer en werd begeleid en geassisteerd door de curator van de Forbes Magazine Collectie. De uiteindelijke producten werden ter inspectie en beoordeling aangeboden aan de familie Forbes. Na hun goedkeuring werden de eerste Vivian Alexander™ replica's aan de Forbes Collection ten geschenke gegeven. Later werd onderstaande foto gemaakt om deze gebeurtenis te herdenken.

Deze historische foto is de enige ooit gemaakt van het originele Fabergé Imperial Coronation Egg en een replica. De twee andere eieren zijn het originele Imperial Lilies of the Valley Egg en de replica.

Rechts Christopher Forbes, zoon van Malcolm Forbes (zie Fabergé verzamelaars) met de twee originele Fabergé Eieren. Links Alexander Caldwell van Vivian Alexander™.

Voor meer informatie over de Vivian Alexander™ Forbes Collection, klik hier.

Hieronder het Vivian Alexander™ Imperial Coronation Egg dat naar Rome werd verstuurd en werd gebruikt in de 2004 Warner Bros. film Ocean's 12. De foto's zijn in Rome gemaakt op de set van deze film.

detail detail
Imperial Coronation Egg door Vivian Alexander™ met detail. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Octopussy movie posterOctopussy movie egg

Het was de tweede keer dat een "Fabergé Ei" de hoofdrol speelde in een bioscoopfilm. De andere keer dat dit gebeurde was in de 1983 James Bond film "Octopussy" met Roger More als James Bond 007. Links de Octopussy film Poster en rechts het film-ei. Klik op filmposter voor een vergroting.

Sinds 1986 hadden Vivian Tullos en Alexander Caldwell het decoreren van eieren als hobby. Op een Mardi Gras bal in 1991 waar hij met Vivian aanwezig was, viel het Alexander op dat de handtasjes die de vrouwelijke gasten bij zich droegen, net Assepoesters lelijke stiefzusjes waren bij de prachtige jurken die de dames op het gekostumeerde bal droegen. Omdat hij goed op de hoogte was van de mogelijkheden van de ei-vorm zag hij in gedachten een met juwelen bezet ei als veel eleganter avondtasje. Op een servetje aan de bar maakte hij een schets van wat de eerste Vivian Alexander "egg purse" (ei-tasje) zou worden en datzelfde winterse weekend in Louisiana maakte hij dat tasje.

Egg purse Creation by Vivian Alexander
Geïnspireerd door Fabergé van Vivian Alexander™

Wil je meer weten over de Vivian Alexander™ Collection en zien welke creaties er nog meer zijn? Klik dan op een van de afbeeldingen hieronder of klik hier om naar die website te gaan.

Vivian Alexander
Prachtige hebbedingetjes van Vivian Alexander

Vivian Alexander ™s originele creaties zijn geïnspireerd door het werk van de Russische juwelier Peter Karl Fabergé maar hebben een eigen duidelijk herkenbare stijl. Vivian Alexander™ ontwerpen vallen onder copyright regels, zijn gepatenteerd en exclusief voor Vivian Alexander™. Klik op de afbeeldingen hierboven of klik hier om naar de website te gaan.

Alle Vivian Alexander™ afbeeldingen met dank aan Alexander Caldwell!

Volgende Pagina

Volgende pagina

Fabergé in de 21ste eeuw - pagina 4
Geïnspireerd door Fabergé

pagina gewijzigd: 2019-01-06