1909 Alexander III Commemorative Egg
1909 Alexander III Herdenkings Ei

Gift Nicholas II aan Maria Feodorovna
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: Ei is vermist
Hoogte: ca. 9,5 cm

Alexander III Commemorative Egg

Het Alexander III Commemoratieve Egg was gemaakt van platina, goud, mat wit emaille, rozetgeslepen diamanten en portretdiamanten. De surprise was een miniatuur borstbeeld van Alexander III, gemaakt van Lapis lazuli, goud en rozetgeslepen diamanten.

Het platina Ei was compleet bedekt met mat wit emaille, versierd met gouden lijntjes. Het Ei is verdeeld in vijf vlakken met verticale lijnen gezet met rozetgeslepen diamanten in de vorm van lauwerblaadjes. Wit geëmailleerde ruitvormen omzoomd door groepjes diamanten zijn gepositioneerd rond het midden van het Ei, met daarop een mandje bloemen van diamanten. Twee portretdiamanten bevinden zich op de boven- en onderkant van het Ei, ongetwijfeld met een monogram en de datum daaronder.

Achtergronden bij dit Ei

Dit Ei is alleen bekend van een officiële zwart-wit foto van Fabergé, die helaas de surprise niet toont. Het Alexander III Commemortavtive Ei is waarschijnlijk gemaakt om de tiende verjaardag van het overlijden van Tsaar Alexander III te gedenken (in 1904) maar uit onderzoek is vast komen te staan dat dit Ei in ieder geval in 1909 ten geschenke is gegeven.

Dit Ei is na de Oktober Revolutie (1917) nooit meer gezien!

 

next egg Volgend Ei

Previous Egg Vorig Ei

 

page updated: April 30, 2016