Kelch 1899 12 Panel Egg/
Ei met 12 panelen

Gift: Alexander Kelch aan zijn vrouw Barbara Kelch-Bazanova
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: HM Koningin Elizabeth II, Engeland
Hoogte: 9,5 cm

12 panel egg

12 panel egg detail12 panel Egg

Het 1899 Kelch 12 Panel Egg is gemaakt van geel goud, rozetgeslepen diamanten, portret diamanten, doorschijnend roze en groen emaille, en mat wit emaille. De boven- en onderkant van het Ei zijn verdeeld in 6 panelen (samen 12) van elkaar gescheiden door een mat afgewerkte gouden band die gedecoreerd is met roze geëmailleerde rozen. Deze rozen hebben gouden steeltjes en doorzichtig groen geëmailleerde blaadjes. Elk paneel heeft een beschildering in de vorm van bloemenranken of kale boomtakken, aangebracht voor de laatste laag helder emaille. Een band met rozetgeslepen diamanten, met op ieder snijvlak een roos gevormd door 8 kleine en 1 grote diamant, omcirkelt het Ei op het breedste punt.

Elk uiteinde van het Ei is afgewerkt met concentrische cirkels van diamanten, goud en groen geëmailleerde bladmotieven met weer roze emaille. Op de bovenkant in het midden een medaillon met de initialen BTK onder een portret diamant. De onderkant heeft een zelfde, hoewel kleiner, medaillon met de datum 1899. De surprise van dit Ei is verloren gegaan en het is niet bekend waaruit die zou hebben bestaan.

12 panel egg detail

Achtergronden bij dit Ei

Dit is het enige Kelch Ei dat niet deel uitmaakte van de partij die verkocht is door de Parijse juwelier Morgan. Misschien was dit Barbara Kelch's favoriete Ei en heeft ze hieraan zo lang mogelijk vastgehouden. (Zie ook de geschiedenis van de Kelch Eieren).

In 1899 geschenk van Alexander Kelch aan zijn vrouw Barbara. Ergens in waarschijnlijk de twintiger jaren gekocht door A La Vieille Russie in Parijs, waarschijnlijk van Barbara Kelch. In 1933 verkocht door A La Vieille Russie in Parijs aan (waarschijnlijk) een koper uit Engeland. Met Kerstmis 1933 door Koning GeorgeV van Engeland kado gegeven aan Koningin Mary. Sinds 1953 door overerving eigendom van Koningin Elizabeth II.

volgendeVolgend Ei

Previous EggVorig Ei

 

 

Pagina gewijzigd: April 29, 2016