1903 Kelch Bonbonnière Egg/Ei

Gift: Alexander Kelch aan zijn vrouw Barbara Kelch-Bazanova
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: Nalatenschap van de heer Kerry Packer, Australië
Hoogte: 12,7 cm

Kelch Bonbonniere Egg

Het Bonbonnière Egg zoals het in 2006 in Australië te zien was

Het 1903 Kelch Bonbonnière Egg is gemaakt van goud, rozetgeslepen diamanten, geverfd Kelkh Bonboniere Eggchalcedon (doorschijnend kwarts), groene granaatsteen, parels, wit emailleen fluweel voor de binnenkant. De surprise, een bonbondoosje is gemaakt van agaat, wit emaille en robijnen. De surprise, ín dit doosje is een hanger, gemaakt van goud, roze en andere kleuren emaille.

Het Bonbonnière Egg kan geopend worden en dan zie je een ovalen agaten bonbonnière doosje, waarvan het deksel versierd is met een rechthoekige diamand met daaronder de geëmailleerde datum "1093".

Bij het Ei is nog de originele gouden standaard die gemerkt is: "Fabergé, Workmaster Mikhail Perhin, St. Petersburg "1899 - 1903" en ook de originele geschenkcassette. Foto rechts © Christie's Images.

Achtergronden bij dit ei

Hoewel dit Ei niet gemerkt is, is het tamelijk zeker het werk van Mikhail Perkhin, ook gezien de opvallende gelijkenis met het 1901 Gatchina Palace Egg dat hij voor de Dowager Empress Maria Feodorovna maakte. Perkhin stierf echter in 1903 en zijn opvolger Henrik Wigstróm heeft waarschijnlijk ervoor gekozen het Ei niet te signeren omdat het de creatie was van Perkhin.

1920 Een van de zes Kelch eieren verkocht door Morgan, Parijs, aan A La Vieille Russie in Parijs. In 1928 verkocht door A La Vieille Russie aan een koper uit de Verenigde Staten. Van 1928 tot 1990 in een privé collectie in de Verenigde Staten. In 1990 aangeboden bij Christie's, New York, namens een privé verzamelaar uit de VS maar het bieden staakte op $900.000, echter meteen na de veiling verkocht voor "iets minder dan 1 miljoen dollar" aan de Australian media billionaire, Kerry Packer. 27 December 2005 overgegaan in de nalatenschap van Kerry Packer.

Kelch Bonbonniere Egg
Het Bonbonnière Ei in originele cassette

volgendeZie ook Forum Photos voor dit Ei tentoongesteld in San Francisco 2009!

volgendeVolgend Ei

Previous EggVorig Ei

 

 

Pagina gewijzigd: April 29, 2016