1902 Kelch Rocaille Egg/Ei

Gift: Alexander Kelch aan zijn vrouw Barbara Kelch-Bazanova
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: McFerrin Collectie U.S.
Hoogte: 12 cm. Breedte: 14,2 cm

1902 Kelch Rocaille Egg1902 Kelch Rocaille Egg
1902 Kelch Rocaille Egg1902 Kelch Rocaille Egg

Het 1902 Kelch Rocaille Egg is gemaakt van verschillende kleuren goud, platina, rozetgeslepen diamanten, helder groen emaille en zijde voor de binnenkant. De "hartsurprise" is gemaakt van goud, diamanten, roze en wit emaille.

Dit Ei ligt eigenlijk op zijn kant en wordt gesteund door drie gouden pootjes. Het Rocaille Egg is versierd met gouden rococo krullijsten, platina slingers met diamanten en palmbladeren, ook bezet met diamanten. Binnenin het Ei op een gouden driepootje, een gegraveerd hart, doorzichtig roze geëmailleerd, met aan de ene kant in diamanten de initialen B.K. (Barbara Kelch) en aan de andere kant het jaar 1902. Wanner er op een diamanten knopje wordt gedrukt, opent het hart in drie lijstje, afgezet met rozetgeslepen diamanten en wit emaille. De miniatuurtjes die oorspronkelijk in deze lijstjes zijn zijn nu verdwenen. Het Ei heeft nog de originele fluwelen geschenkcassette met zijden voering.

Achtergronden bij dit Ei

Dit Ei was meer dan 30 jaar uit het publieke oog verdwenen toen het in 1995 in Londen op de Grosvenor House Art and Antique fair voor iets meer dan $3 miljoen werd aangeboden, maar niet is verkocht. De surprise uit dit Kelch Ei lijkt erg veel op een ander driepootje met miniatuurtjes dat waarschijnlijk de surprise is uit het vermiste "1897 Mauve Egg with Miniatures".

Een van de zes Kelch eieren in 1920 verkocht door Morgan aan A La Vieille Russie in Parijs. In 140 verkocht door A La Vieille Russie, New York. Van 1949 tot 1958 eigendom van Jack & Belle Linsky, New York. 1958 gekocht door A La Vieille Russie, New York. Van 1962 tot 1997 in een privé collectie in de Verenigde Staten. 1997 in een privé verkoop verkocht door dealer Proler uit Dallas aan een koper uit de Verenigde Staten. 2012 Gekocht door Artie en Dorothy McFerrin voor hun collectie.

Update Oktober 2016. Deze schitterende foto van het miniatuurtje van het Ei vond ik op Pinterest op Internet. Probleem met Pinterest is dat de oorspronkelijke poster vaak niet meer bekend is, dus als je eigenaar of copyrighthouder B.Tiner bent van deze prachtige foto en je wilt uitgebreidere credits of juist dat ik de foto verwijder, stuur even een mailtje en het komt voor elkaar! Foto copyright 2014 B. Tiner.

Kelch 1902 surprise
In bovenstaande foto kun je prachtig het jaartal (1902) zien en het guilloche (lijnenspel) waar Fabergé zo beroemd om was en nog steeds is. Wil je meer weten over guilloche, klik dan hier voor de wiki!

 

volgendeZie ook Forum Photos voor dit Ei tentoongesteld in San Francisco 2009!

Onder, aankondiging foor het Fabergé Symposium 2013.
"To celebrate the opening of the McFerrin Collection , the Houston Museum of Natural Science is hosting a Fabergé Symposium featuring leading experts from across the globe: Tatiana Fabergé, Switzerland; Tim Adams, USA; Alice Ilich, Australia; Galina Korneva, Russia; Christel McCanless, USA; Ulla Tillander-Godenhielm, Finland; and Annemiek Wintraecken, the Netherlands". (Source)

Kelch 1902 Rocaille Egg

volgendeVolgend Ei

Previous EggVorig Ei

 

 

Pagina gewijzigd: January 9, 2019