miek

Over Miek

Mijn naam is Annemiek Wintraecken en ik woon in Nederland. Familie en vrienden noemen mij Miek en daar komt de naam van mijn site vandaan.

Omdat bezoekers van mijn website regelmatig vragen hoe het zo gekomen is dat ik zo geïnteresseerd ben ik Fabergé en speciaal in de Fabergé Eieren, vond ik dat het tijd werd om dat eens te vertellen smile ;-))

Het moet in de tijd geweest zijn dat Malcolm Forbes zijn eerste Fabergé Eieren kocht (1966) dat in De Telegraaf een artikel verscheen over deze eieren, compleet met kleurenfoto's van een aantal van deze eieren. Ik was nog een kind maar ik was op slag verliefd op die prachtige kunstwerken! Sinds die dag verzamel ik plaatjes, verhalen en boeken over de eieren. Eerst alleen voor mezelf, om te lezen over de achtergronden, naar de prachtige afbeeldingen te kijken, en me steeds weer opnieuw te verbazen over de ongelofelijke schoonheid en de gedetailleerde uitvoering van de kleine meesterwerkjes die zo lang geleden werden gemaakt voor de laatste twee Tsaren van Rusland.

In 1999 kreeg ik mijn eerste eigen computer en in 2004 wist ik eindelijk hoe ik een website moest maken en besloot ik mijn hobby te gaan delen met andere Fabergé liefhebbers.

Miek in BerlinEenmaal op het WWW ontmoette ik andere Fabergé enthousiastelingen en mijn collectie groeide en groeide. Door internet was ik in staat ook in andere landen boeken te kopen en veel informatie te vinden in andere talen. "Fabergé verenigt mensen" heb ik eens gehoord, Fabergé Eieren deden dat in het verleden en doen het nog steeds in onze tijd want ik heb door email een aantal fantastische Fabergé vrienden gekregen!

De bovenste foto is een compositie van het Renaissance Egg op de tentoonstelling in BerlijnBrussels 2005 in 2005 en ik, dromend van het ei op mijn 50ste verjaardag in Berlijn. Het was precies op die dag in juli dat ik voor de allereerste keer een Fabergé Ei in het "echt" heb gezien tijdens de tentoonstelling van de Link of Times Collection in Schloss Charlottenburg. Ik was totaal overdonderd, de Eieren waren veel en veel mooier dan ik me ooit had kunnen voorstellen! Ze leken te leven, de schittering van de diamanten en andere edelstenen, de glans van het emaille, de schitterende kleuren, werkelijk fantastisch! Hoewel ik de maten kende van de Eieren waren sommige veel kleiner dan ik verwacht had, andere weer veel groter, maar allemaal van een buitengewone schoonheid!

Na Berlijn ging ik in december naar Brussel waar de Link of Times Collectie ten toon werd gesteld in het kader van de Europalia. Daar had ik het geluk ook het Mosaic Egg te kunnen zien. Misschien wel het allermooiste Ei ooit gemaakt...

In November 2007 hoop ik naar Londen te gaan om het Rothschild Fabergé Egg te zien dat bij Christie's geveild zal worden op 28 november, en in Londen hoop ik een aantal van de Fabergé vrienden te ontmoeten die ik via het internet heb leren kennen.

Na zovele jaren heeft Fabergé nog steeds de kracht mensen samen te brengen, want ik ga vrienden ontmoeten van over de hele wereld, voor de allereerste keer, en ik kan gewoon niet vertellen hoezeer ik me op die dagen verheug!

Annemiek
27 october 2007

Update November 30, 2007

Wat een fantastische tijd hebben we gehad in Londen! De Fabergé vrienden in het echt te ontmoeten was een onvergetelijke ervaring! Samen zijn we naar de veilinghuizen Sotheby's en Christie's gegaan en hebben daar de vele schitterende werken van Fabergé kunnen bewonderen, soms zelfs gewoon vanuit onze handen! Op woensdag waren we getuige van de veiling van het Rothschild Fabergé Klok Ei, in één woord uniek!

Een speciaal woord van dank voor Kieran McCarthy van Warski die tijdens deze voor hen zo drukke kunstweek toch alle tijd en moeite nam om ons te vertellen over Fabergé en ons adembenemende Fabergé objecten uit de Wartski collectie toonde; en voor Caroline de Guitaut van de Royal Collection die ons een privé rondleiding gaf in de Royal Closet waar een gedeelte uit de Royal Fabergé collectie werd tentoongesteld. Heel hartelijk dank, het was fantastisch!

Als ik niet al verliefd was op Fabergé, dan was ik het zeker nu geworden smile

Three of the girls
Drie vriendinnen in Londen 2007

In oktober 2008 hoorde ik dat het Blue Serpent Egg voor het eerst te zien zou zijn in Amerika, op de tentoonstelling Artistic Luxury: Faberge, Tiffany, Lalique. Ook het vrwijwel nooit tentoongestelde Pansy Egg zou van de partij zijn, het Danish Palaces Egg dat ik gemist heb in Brussel omdat het door de orkaan Katrina de oversteek niet kon maken; het Rose Trellis Egg zou er zijn en uit Australië het Kelch Bonbonnière Egg. Om een lang verhaal kort te maken, ik ben gegaan! In januari 2009 tien geweldige dagen in de Verenigde Staten doorgebracht, beginnend in Cleveland en eindigend in New Orleans. Fantastische mensen ontmoet, nieuwe vrienden gemaakt en oude vriendschappen aangehaald. De Eieren waren meer dan geweldig. Het Pansy Egg heeft écht mijn hart gestolen.

Fabergé

2013 September, een droom uitgekomen! Met Ulla in Sint Petersburg!

At the Former Fabergé Shop in Saint Petersburg

Maart 2014. Het 1887 Third Imperial Egg is gevonden en wordt slechts een paar dagen in Londen bij Wartski tentoongesteld. Wat een plaatje! (het Ei)

Wartski Egg

2016. Aan het begin van het jaar vond ik het tijd om mijn website op te doeken. Té veel mensen "leenden" van mij en gebruikten mijn research zonder enige credit. Dat was gewoon niet leuk mee. Dus na bijna 15 jaar op intrnet, mieks.com dat begon als mrsmiek.nl, verdween van het web.

Na een paar maanden en een paar hele, héle lieve emails van lezers over mijn website, begon ikzelf de Eitjes online ook te missen. Er zijn nogal wat domme en onzinnige pagina's over Fabergé Eieren online, dus hier zijn de Eitjes weer! Nu onder mijn eigen naam, zodat een ieder die iets leent of gebruikt, in ieder geval weet van wie hij het heeft smile

Niet alles wat ik weet of heb over de Eitjes staat online, en ik heb ook nog een uitgebreide collectie Fabergé Egg boeken, dus als je vragen hebt, email! Ik vind het heerljik om over de Eieren te praten en email* beantwoord ik altijd!

*Maar vraag me niet waar je deze Eieren kunt kopen, hoeveel ik er zelf heb, en of jouw Ei misschien een echte is. Deze Eieren zijn niet te koop, ik heb alleen maar boeken, en tenzij je een van de vermiste Eierenhebt is jouw Ei niet echt, sorry maar leuker kan ik het niet maken smile

Ik geloof wel dat er nog veel meer te ontdekken is over de Keizerlijke Eieren, én de Kelch Eieren, dus volle kracht vooruit!

 

Annemiek, Augustus 2016

 

 

Page updated: August 29, 2016