Fabergé in de 21ste eeuw - pagina 2

De Familie Fabergé Vandaag | Merknaam Fabergé | Geïnspireerd door Fabergé

De Familie Fabergé Vandaag (vervolg)

Barbie in en Rosebud Egg jurk
Het Rosebud Egg als kerstbal
Vivian Alexander Renaissance Egg Een schaakspel van Franklin Mint
Een Barbie met Rosebud Ei jurk, het Rosebud Ei als kerstbal, Vivian Alexander™ Renaissance Ei, en een schaakspel gemaakt onder de naam the House of Fabergé. De naam Fabergé leeft in de 21ste eeuw!

 

Theo Fabergé en Sarah Fabergé

Omdat Theo werd geboren uit een relatie buiten de huwelijkse staat, werd hij opgevoed door een getrouwde tante. Hij wist niet wat zijn werkelijke naam was tot 1961!

Theo Fabergé
Theo Fabergé
Kleine Theo Fabergé met zijn moeder (links) en zijn tante.
Theo Fabergé op latere leeftijd

Zolang hij zich kan herinneren, heeft Theo een passie gehad om mooie dingen te ontwerpen. De fascinatie voor de natuurlijke schoonheid van hout leidde Theo naar het exploreren van de technieken van ‘ornamental turning’, of de kunst van diep gesneden gravering en bewerken van hout, ivoor en metaal op een precisiedraaibank. Theo restaureerde een originele Holtzapffel draaibank van 1861 en begon in de jaren vijftig met het ontwerpen en creëren van sierlijke objecten van exotische houtsoorten en ivoor, eerst voor eigen plezier, maar steeds meer in opdracht.

Birth certificate of Theo Fabergé
Het geboortecertificaat van Theo Fabergé

Theo kreeg al snel opdrachten van bekende verzamelaars van creaties van Karl Fabergé, maar ook van musea zoals het Virginia Museum of Fine Arts, USA. In 1984 nam Theo de uitdaging aan om een commerciële collectie te ontwerpen. Dat werd de St. Petersburg Collection.

Logo St. Petersburg CollectionSt. Petersburg Collection horlogeSt. Petersburg Collection Symphony Egg
Logo van de St. Petersburg Collection, een horloge van Theo Fabergé en het Symphony Ei uit de zelfde collectie.

De St. Petersburg Collection werd internationaal gelanceerd in Marshall Fields, Chicago in 1985. Alle creaties zijn volledig ontworpen door Theo of zijn enige dochter Sarah Fabergé zelf, en zijn gelimiteerd in oplage, sommige zelfs tot slechts 6 wereldwijd. Hun creaties zijn geen kopieën van werk van Karl Fabergé maar nieuwe ontwerpen met soms moderne invloeden. Ieder Ei is fijn gedetailleerd uitgewerkt met goud en email of edelstenen. Zoals de befaamde "Imperial Eggs" bevatten ze een intrigerende verrassing.

lovebirds
millennium egg
manchetknopen
clover egg Tercentenary Egg by Theo Fabergé
Werk van Theo Fabergé

Theo en zijn dochter Sarah Fabergé hebben gewerkt aan een uiteenlopende reeks van opdrachten gaande van het "White House Egg" voor de President van de Verenigde Staten tot het "Centennial Olympic Games Egg" voor het Olympisch Comité van Atlanta in 1996. Recent nog werd Theo gevraagd om een creatie te ontwerpen om de eerste vlucht van de broers Wright te herdenken. Het eerste "Milestones of Flight Egg" werd mee onthuld door ZKH de Hertog van Edinburgh. Theo Fabergé overleed in zijn slaap op 20 augustus 2007.

Sarah Fabergé Peterhof Ei Neva Egg Horloge uit de St. Petersburg Collection
Sarah Fabergé, daarnaast twee eieren en een horloge uit de St. Petersburg Collection.

Opvolging van de familietraditie is verzekerd, want Sarah Fabergé ontwerpt in de voetsporen van haar vader eigen meesterstukken. Met haar meer vrouwelijke en romantische designs heeft zij inmiddels een eigen schare bewonderaars.

Wil je meer lezen over Theo Fabergé, Sarah Fabergé de kunstwerken die zij beiden ontwierpen voor de St. Petersburg Collection, waaronder ook uurwerken, klik dan op de afbeeldingen of hieronder op de Nederlandstalige website:http://www.geminimanagementnv.com.

Afbeeldingen St. Petersburg Collection; met dank aan Gemini Management NV.

eggegg

Merknaam Fabergé

Update september 2009: "Fabergé lanceert eerste nieuwe juwelen collectie sinds the Russische Revolitie" De eigenaar van het merk Fabergé, Pallinghurst, lanceert eerste Fabergé colllectie. Officiële website: www.faberge.com.

Begin 2007 Is de merknaam Fabergé gekocht door het Zuid Afrikaanse bedrijf Pallinghurst. Nog niet duidelijk is precies wat zij met het merk Fabergé gaan doen. Volg het nieuws hierover in Nieuws!

In 1989 besloot een nieuwe direktie van Lever Fabergé, onderdeel van Unilever, dat de merknaam Fabergé weer met de oorspronkelijke goudsmeedkunst verbonden moest worden. Na een grondige zoektocht werd in 1990 de Duitse ondernemer Victor Mayer in Pforzheim met de opdracht belast de naam Fabergé nieuw leven in te blazen. Dit bedrijf heeft van Unilever het recht gekregen de merknaam Fabergé te gebruiken.

Victor Mayer autumn egg
Victor Mayer Detail
Autumn Egg van Victor Mayer met detail.

Wil je meer lezen over deze Firma, lees dan het boek "Fabergé Gestern und Heute" van Géza von Habsburg.

eggegg

Geïnspireerd door Fabergé (pagina 3)

Preview

Lees over de unieke Vivian Alexander™ Forbes Collection op de volgende pagina!

Volgende pagina

Volgende Pagina.

Pagina gewijzigd: 08-Jan-2019