Ca. 1899 - 1903 Spring Flowers Egg/
Lentebloesem Ei

Gift: Onbekend
Gemaakt in Sint Petersburg
Eigenaar: The Link of Times-Collection, Rusland
Hoogte: 8,3 cm

Spring Flowers Egg

Het Spring Flowers Egg is gemaakt van verschillende kleuren goud, platina, doorschijnend aardbeienrood emaille, diamanten, bowenite. De "surprise", het mandje met bloemetjes, is gemaakt van platina, goud, doorschijnend groen emaille, rozet geslepen diamanten en wit chalcedon. Voor de geschenkcassette is satijn en crèmekleurig fluweel gebruikt.

Dit kleine Ei is rood geëmailleerd op een gegraveerde gouden ondergrond. Het boven- en donderdeel van dit Ei worden gescheiden door een roodgouden band met diamanten waarbij bovenop het Ei een sluiting is gemonteerd, die waanneer geopend, het Ei in twee helften deelt, en een miniatuur mandje met bosanemonen zichtbaar wordt.

Een verheven middengedeelte houdt het mandje op zijn plaats, maar het kan er ook uit gehaald worden om bewonderd te worden. Het platina mandje, een open Gotisch ontwerp, is versierd met diamanten. De bloempjes die oomhoog rijzen uit doorschijnend groen geëmailleerde steeltjes en blaadjes, zijn gemaakt van 6 chalcedon bloemblaadjes met een diamant in het midden. Het Ei heeft nog zijn originele fluwelen geschenkcassette, met binnenin gestempeld in goud, voorzien van de Keizerlijke Adelaar, "Fabergé", en "St. Petersburg/Moscow, London".

Spring Flowers Egg open Spring Flowers Egg in geschenkcassette

Achtergronden bij dit Ei

Het is erg moeilijk om vast te stellen wanneer dit Ei precies gemaakt is en wie het aan wie heeft gegeven. De goudstempels markeren het vóór 1899, maar de cassette is gedateerd 1903 of later, omdat hij is gestempeld met het Fabergé Logo en zijn filialen, inclusief Londen, dat niet eerder dan in 1903 open ging! Toch is het Spring Flowers Egg lange tijd beschouwd als Tsar Imperial, maar omdat in de tijdlijn van de Eieren voor dit Ei geen plaats is wordt het tegenwoordig beschouwd als Imperial.

In 1933 verkocht aan een onbekende koper in Parijs. 1961 eigendom van Lansdell K. Christie, scheepsmagnaat, Long Island, New York. 1965 in de nalatenschap van wijlen Lansdell Christie. 1966 In een privé verkoop, georganiseerd door A La Vieille Russie, verkocht aan de Forbes Magazine Collection, New York. Maart 2004 aangekocht door de Vekselberg Foundation/The Link of Times-Collection, Rusland.

Volgens Russische Fabergé Expert Valentin Skurlov zijn er problemen met dit Ei. "They Slipped Vekselberg a Bad Egg". Engelstalige Russische krant Kommersant. Lees alles in dit artikel. (Link niet langer werkzaam)

Zover ik weet, 2016, wordt het Ei niet tentoongesteld door het Fabergé Museum in St. Petersburg.

Lees meer in webarchive (Engelstalig)

Previous EggVorig Ei

volgendeMeer andere Eieren

volgendeKelch Eieren

Pagina gewijzigd: January 7, 2019