Fabergé "Look-Alike" Eggs - Fabergé Eieren die erg op elkaar lijken

De eerste keer dat ik een afbeelding zag van het Rothschild Fabergé Egg op 4 oktober 2007, op Christie's website, deed het Ei mij denken aan het Kelch Chanticleer Egg. Gewoon voor mijn plezier heb ik ze eens naast elkaar op deze pagina gezet. De twee zouden zusje en broertje kunnen zijn!

Rothshild EggChanticleer Egg
Links het Rothschild Egg, Rechts het Kelch Chanticleer Egg
The two Roosters

Een interessant artikel over het Rothschild Egg is geschreven door Kieran McCarthy van Wartski in London en kan worden gevonden op de Fabergé Research Site, Recent Discoveries.

The Fabergé Workshop

Er zijn nu drie hanen... .
Het Koekoeksklok Ei, (nu bekend als het 1900 Cockerel Egg), het 1904 Kelch Chanticleer Egg en het 1902 Rothschild Fabergé Egg. (De koekoek bleek toen de faktuur van het Ei was gevonden, geen koekoek, maar een hoen of haantje).

3 eggs
Het Cockerel Egg, het Kelch Chanticleer Egg en het Rothschild Clock Egg

***

Het 1895 Blue Serpent Clock Egg en het 1902 Duchess of Marlborough Egg zijn overduidelijk ook familie smile

The 1887 Blue Serpent Clock Egg and the Duchess of Marlorough Egg
Links het Blue Serpent Egg, rechts het Duchess of Marlborough Egg

Eggs compared
Voor de Fabergé Research Newsletter, egg section, is bovenstaande afbeelding gemaakt waarin de twee Eieren vergeleken worden. Je ziet de twee Eietjes en de twee wijzerplaten. Dank je wel Christel!

Omdat deze Eieren toevallig ook allemaal klokken zijn, wil je misschien ook de andere Klokeieren zien die er zijn. Klik daarvoor hier!

***

Er zijn nog twee "Look-Alikes", het 1901 Gatchina Palace Egg en het 1903 Kelch Bonbonnière Egg. Beide Eieren hebben echter surprises die totaal verschillend zijn! Not Look-Alike at all! smile

Gatchina Palace Egg Kelch Bonbonniere Egg
Links het Gatchina Palace Egg, rechts het Kelch Bonbonnière Egg

 

previous egg Terug naar Catergoriën

 

 

Page updated: February 4, 2019