Fabergé Klok Eieren

De verkoop van het Rotschild Fabergé Klok Ei in november 2007 trok weredwijde belangstelling en deed de vraag rijzen of dit object een klok in de vorm van een ei was, of een ei met een klok.

Wel, hoe dan ook, het is een klok, misschien in de vorm van een ei, maar omdat het Ei niet met Pasen werd gegeven maar als een verlovingskado, is het Rotschild Fabergé Klok Ei geen ei, het is een Fabergé klok, in de vorm van een ei smile

Met die gedachte spelend heb ik eens alle Fabergé Eieren die uitgerust zijn met een klok, bij elkaar gezet op een webpagina. Hier zijn ze: de eerste drie met hanen, het 1900 Cockerel Egg, the 1904 Kelch Chanticleer Egg and the 1902 Rothschild Fabergé Clock Egg. Dit zijn hele speciale klokken omdat alleen deze drie zijn uitgerust met én een klok én een automaton (het mechanisme dat de hanen omhoog laat komen en laat kraaien).

3 eggs

Het 1895 Blue Serpent Clock Egg en het 1902 Duchess of Marlborough Egg zijn klokken.

The 1887 Blue Serpent Clock Egg and the Duchess of Marlorough Egg

The 1899 Madonna Lily Clock Egg is a Clock and so are the 1910 Colonnade Egg and the1907 Youssoupov Egg. The 1906 Moscow Kremlin Egg has a musical clockwork mechanism and no less than 8 little clocks on both the Spasskaya Towers, but the little clocks do not work and are decoration only. And had the 1917 Blue Constellation Egg been finished, it would have been a clock too!

Madonna Lily Clock Egg Yusupov Egg

Kremlin EggConstellation Egg

Het 1914 Nobel Ice Egg hoort hier want het heeft een horloge als surprise, en een horloge is tensloteen ook een klok.

Nobel Ice Egg with Surprise

En dan is er een Ei, waarvan het concept voor het ontwerp van de surprise, is afgeleid van een klok, het 1908 Peacock Egg maar omdat dit Ei noch een geen klok is, noch er eentje voorstelt, moet je zelf maar even kijken! smileKlik!

Laatste maar zeker niet de minste is het 1887 Third Imperial Egg. Hier is duidelijk te zien waarom dit Ei een van de klok-Eieren is. Het Russische woord voor klok en horloge is hetzelfde "Часы", net als in sommige andere talen waaronder Nederlands. Wij zeggen vaak "klokje" tegen een horloge.

Fabergé Third Imperial Egg 1887

 

previous eggTerug nnar Eieren Categorieën

previous egg Terug naar Lijst Eieren

 

Page updated: May 11, 2016

awp February 2008, mei 2016 voor NL.