Mieks Fabergé Eggs

Nieuw op deze website en nieuws over Fabergé Eieren

Volg mijn Facebook-pagina zodat je updates over Ei-Nieuws en updates over de Eieren in het algemeen snel ontvangt!

Oud nieuws!

2014

9 december. Rothschild Egg nu eigendom van State Hermitage Museum in Sint Petersburg.

27 april. Missing Chrerub with Chariot Egg updated.

26 april. Alexander III 12 Monogram Egg updated.

18 april. 1889 Nécessaire Egg updated.

19 maart. Exhibitions updated. Missing 1887 Egg wordt slechts vier dagen tentoongesteld!

18 maart. Vermist Fabergé Ei teruggevonden!!

2 januari. Exhibitions updated.

Gelukkig Nieuwjaar voor iedereen!

Gelukkig 2014 - Happy New Year!

2013

24 december. Fijne Kerstdagen en de allerbeste wensen voor 2014!

Fijne Feestdagen!

25 november. Nog maar weer eens een waarschuwing voor Fake (nep) Fabergé, ook wel "Fauxbergé" genoemd. Ook een pagina toegevoegd met een overzichtje van de vermiste Eieren. Klik hier voor neppers, nepperds en nepperts en hier voor de "missing Eggs".

15 en 24 november. Exhibitions updated! 2014 Wenen!

13 November. The Link of Times Cultural Historical Foundation opent museum in Sint Petersburg! Lees alles in Exhibitions!

September. 1896 12 Monogram Egg en 1914 Mosaic Egg updated. (alleen Engelstalig nog).

18 mei: Alles weer aan de praat. Helaas zijn de ei-kaarten verdwenen; té veel problemen.

29 maart: groot onderhoud bijna afgerond. Even een tip voor als je een Fabergé Ei of ander stuk van Fabergé wilt kopen. Onthoud dat écht Fabergé, dus van vóór 1918, razend duur is en dat er buitengewoon veel namaak wordt aangeboden! Op de website van Steve Kirsch kun je zien wat er zo allemaal aan nep te koop is. Juist deze week zag ik weer een paar gevallen van mensen die duizenden Euros hebben betaald voor namaak! Ga naar een betrouwbare juwelier of koop via de bekende veilinghuizen en dealers! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Maart: Groot onderhoud aan de site!

25 februari: Exhibitions bijgewerkt. (Hong Kong)

16 januari: Exhibitions bijgewerkt. Fabergé: A Brilliant Vision opent 1 februari in Houston, US.

Rocaille Egg bijgewerkt. Nieuwe eigenaar.

Maar weer eens aan de site gewerkt. Hopelijk is Miss Meadows uitgejat! Ik weet het, ik weet het, niks op het web als je niet wilt dat er gestolen wordt, maar toch ;-)

2012

10 september: Mosaic Egg bijgewerkt met nieuw foto's.

24 juli: Exhibitions bijgewerkt! Vekselberg Eitjes te zien in Turijn Italië!

30 mei: Alle plaatjes weer teruggeplaatst. I heb tenslotte deze website gemaakt om informatie over Karl Fabergé te geven en mijn liefde voor zijn werk te delen. Het zij zo dat anderen kopiëren en ook weer delen!

Vandaag heeft Google, om de 166ste geboortedag van Karl Fabergé te vieren, een speciale Doodle, zie hieronder. Wat leuk! Helaas niet één Imperial Easter Egg, maar een leuke homage aan het genie uit Sint Petersburg!

Google Doodle

20 mei: Alle Ei-afbeeldingen tot nader order off line gezet. Een beetje "stelen" vind ik niet erg, maar wat er nu gebeurd met Pinterest is gewoon niet leuk meer. Wordt vervolgd!

19 april: Exhibitions en "Whereabouts" weer bijgewerkt.

15 april: "Whereabouts" bijgewerkt. VMFA Eieren tijdelijk niet te zien in Richmond.

Bijgewerkt Filmpjes.

April 2012 - Exhibitions bijgewerkt. Diverse Eieren te bewonderen!

Diamond Trellis Egg bijgewerkt. Nieuwe eigenaar.

2011

November 2011: Snel, snel naar New York! Daar zijn tot 26 november de Sandoz Fabergé Eieren te zien bij ALVR! Voor meer info, zie exhibitions.

Voor eerder 2011 nieuws, maar even kijken op de Engelstalige pagina. (vreselijk drukke tijd gehad en alleen die geupdate...)

2010

24 augustus: Romanov Tercentenary Egg bijgewerkt met foto's van het staatsschild dat als inspiratie diende voor de basis van dit ei.

18 augustus: Cockerel Egg bijgewerkt met vroege Fabergé foto en een mogelijke inspiratiebron voor dit Ei.

10 augustus: "Een frisse kijk op het Perlikaan Ei". De miniatuurtjes uitgelegd en het Ei geplaatst in historisch perspectief. Engelstalig. Vertalen met Google-translate!

23 juli: Fabergé Eggs op munten. (Engelstalig)

23 juli: Films updated met foto van Roger More en het Octopussy Fabergé Ei.

10 juli: Meer films met het Fabergé Ei!

30 mei: Nooit eerder gemerkt maar naar aanleiding van een vraag, nu de pagina met waar de Eieren zich bevinden ook in de NL-versie aan het menu gelinkt smile

19 mei: Naar aanleiding van een vraag een pagina gemaakt met het Fabergé Ei in speelfilms. Het zijn er weliswaar maar twee, maar ze komen uit een goed hart: http://www.mieks.com/faberge/movies/films.html(Engelstalig)

Hele fijne Pasen voor iedereen!

30 maart, de Fabergé Research Newsletter Spring Edition is online! Newsletter is Engelstalig. Vergeet niet om ook eens in het Newsletter Archief te duiken voor nieuws en wetenswaardigheden over Fabergé!

23 februari: De puzzeltjes weer eens nagekeken, ze doen het nu weer allemaal en er zijn zes nieuwe te maken voor de liefhebbers.

18 februari: Blogpost The Walters Art Museum: “Twee Eieren …Modern” - “een ei in wit email met een ring van kleine parels … modern” en “een koperen ei, gedecoreerd met geemailleerde rozen, modern.” Lees meer en bekijk high resolution foto's van het Gatchina Palace Egg en het Rose Trellis Egg! (Engelstalig)

18 februari: The Houston Museum of Natural Science - Fabergé: Imperial Jeweler to the Tsars - July 25, 2010 (Tentoonstelling verlengd). Nobel Ice Egg te zien!

3 januari: Caucasus Egg updated met achtergrond informatie over het landgoed dat is afgebeeld op het Ei.

1 januari 2010 - Gelukkig nieuwjaar!!

Happy New Year - Gelukkig Nieuwjaar!

"Ontdek de spectaculaire ontwerpen van Karl Fabergé en ga mee achter de schermen met President and Curator of Gems and Minerals Joel A. Bartsch".

Lees meer en bekijk een schitterende video over de Fabergé Empress Josephine Tiara! (The Houston Museum of Natural Science - Fabergé: Imperial Jeweler to the Tsars). Engelstalig!.

2009

21 December: Hele fijne Kerstdagen voor alle Fabergé liefhebbers, waar ook ter wereld! Niet veel te doen op Ei-gebied dus maar veel nieuwe Egg-cards toegevoegd. Nu ook voor Kerst met Russische tekst!

November 13: Nobel Ice Egg te zien in Houston USA. Zie Exhibitions.

15 oktober: Yusupov Egg bijgewerkt!

25 september: September 25: Hierbij stel ik voor, de website van Toby Faber, author van Faberge's Eggs: The Extraordinary Story of the Masterpieces That Outlived an Empire. Leuk achtergrond verhaal over zijn belevenissen toen hij het boek schreef in "Journalism". Voor diegenen die het boek niet kennen, klik op de "Fabergé Eggs" tab! (Engelstalig)

10 september: Heel bijzonder en uniek: Sandoz Imperial Easter Eggs te zien op tentoonstelling in Switzerland, Le Locle (Château des Monts). Zie Exhibitions voor details!

10 september: "Fabergé lanceert eerste nieuwe juwelen collectie sinds the Russische Revolitie" De eigenaar van het merk Fabergé, Pallinghurst, lanceert eerste Fabergé colllectie. Officiële website: www.faberge.com.

1 september: Nieuwe foto's in Forum! Moscow: Splendors of the Romanovs Monaco, Grimaldi Forum - foto's en copyright Stephan - Zweden (Augustus 2009).

9 augustus: Pagina Exhibitions bijgewerkt met informatie folder Monaco. Openingsdagen en -uren nu beschikbaar.

28 juli: Pagina "Exhibitions" bijgewerkt.

11 Juni: Met veel plezier kan ik aankondigen dat The San Fransico Citizen mij toestemming heeft gegeven haar schitterende foto's van de Fabergé Eieren die te zien waren op de tentoonstelling Artistic Luxury: Faberge, Tiffany, Lalique, gehouden in het Palace of the Legion of Honor in San Francisco. Al diegenen die niet naar Cleveland of San Francisco konden gaan voor deze fantastische expositie, kunnen deze Eieren nu hier zien. (Forum zelf is Engelstalig).

9 Juni: Meer Romanovs gerehabiliteerd; zie Engelstalig artikel: Top Russian law office rehabilitates some of the members of Russia's imperial house of Romanov who fell victim to Bolshevik repressive rule. Voor een filmpje en veel meer over de Romanvos (Engelstalig) : klik hier!

19 mei: Faberge Eggs In Moscow
Meer dan 300 stukken gemaakt door het Huis Fabergé, inclusief 9 Imperial Eggs, zijn nu te zien in het Moskou Pushkin Museum of Arts. Lees meer in "Exhibitions"!

11 mei: Fabergé Museum van Russische zakenman Alexander Ivanov in Baden-Baden (Dutisland) is geopend op 9 mei 2009. Het Fabergé Rothschild Egg is te zien in dit nieuwe museum. Een video interview met beelden van de opening en een mooie close-up van het Rothschild Egg zijn hier te zien. (Duitstalig. Het Fabergé item starts na 19 seconden).

19 april: Blue Enamel Ribbed Egg en Blue Serpent Egg bijgewerkt.

8 april: Zes "Vekselberg Eieren" zullen van 11 juli tot 13 september in Monaco te zien zijn. Lees meer in "Exhibitions".

2 april: Fabergé Museum in Baden-Baden? Lees meer!(Engelstalig)

31 maart, bijgewerkt het Pelikaan Ei. Toegevoegd foto van de achterkant van de miniatuurtjes.

21 maart: Fabergé op postzegels bijgewerkt en aangevuld met Finlandia 1988 Agathon Fabergé postzegels. (Engelstalig)
Voor Pasen, nieuwe EggCards!

15 maart: Aanvullende informatie over het 1896 Ei toegevoegd.

17 februari: Forum "Yusupov Egg" updated

6 februari: Forum "Kremlin Egg" updated.

2 februari: Nieuwe foto's in Forum; the Walters Museum of Art door Peter Koppers!

4 januari: Nieuw Forum topic: "Your Photo's". Foto's gemaakt door Fabergé liefhebbers, in musea en op tentoonstellingen.

1 januari: Gelukkig Nieuwjaar!

2008

27 december:
Fabergé Eggs Forum

24 december: Héle fijne Kerstdagen voor iedereen!
Fantastische dagen! Klik!

20 december: Zeer binnenkort, het "Fabergé Eggs Forum" (Engelstalig)

8 december: Fabergé in New Delhi, India, zie Exhibitions.

5 december 2008: De miniatuurtjes van het Danish Palaces Egg uitgelegd. (voorlopig alleen Engelstalig)

19 november: Het Blue Serpent Egg en het 12 Monogram Egg hebben een nieuwe plaats gekregen in de tijdlijn! Lees over de laatste ontdekkingen op de Ei-pagina's zelf en op de Fabergé Research Site. (Engelstalig)

17 november: Het 1888 Cherub with Chariot Egg is bijgewerkt met een tekening zoals het Ei er waarschijnlijk uit heeft gezien!

11 november: Onderhoudswerkzaamheden aan de website. Binnen een paar dagen moet alles weer in orde zijn!

Blue Serpent Clock Egg

21 oktober: Video link toegevoegd in "Movies" met prachtige beelden van het Blue Serpent Clock Egg!

14 oktober 2008: Voor de allereerste keer tentoongesteld aan het publiek op een museum tentoonstelling, "Artistic Luxury: Faberge, Tiffany, Lalique.'', het Blue Serpent Clock Egg! Meer over dit Ei.

September: Fabergé Eieren exposities!

11 augustus: Toegevoegd en gewijzigd tekst en afbeelding Pelikaan Ei.

28 juni: "Fabergé ei blijkt namaak". Een rechter in "Dr. Metzger Egg"Engeland heeft na een proces dat vele maanden heeft geduurd, beslist dat het zogenaamde "Dr. Metzger Egg Clock" van verzamelaar Michel Kamidian, geen Fabergé Egg is. Engelstalig nieuwsbericht: http://www.telegraph.co.uk/news/2205766/Art-dealer-finds-his-Faberge-is-a-fake.html.Voor het verslag van de rechtbank, klik hier!

24 mei: Zoals eerder gemeld (zie nieuws oktober 2007) is de merknaam Fabergé eind 2007 overgegaan in handen van het bedrijf Fabergé Ltd. Dit bedrijf meldt in haar persbericht dat zij met ingang van het komende jaar, ieder jaar een Fabergé Ei zullen gaan uitbrengen. Omdat deze eieren echter niet gemaakt zullen zijn in Sint Petersburg door, of onder supervisie, van Karl Fabergé, zal daaraan op deze website geen aandacht worden besteed. Eventueel interessant nieuws zal echter tzt terug te vinden zijn in "Fabergé in de 21 ste eeuw".

18 mei: Informatie toegevoegd over het Kelch Bonbonnière Egg.

6 mei: 1917 Blue Constellation Egg in Finland! Ga naar Exhibitions voor details.

28 april: Afbeelding toegevoegd van het Rosebud Egg.

7 april: Nieuws over het Nécessaire Egg!

5 April: De Nederlandse versie is nu ook helemaal bijgewerkt. Via het menu links op deze pagina vind je de nieuwe categorieën.

1 maart: De Engelse Versie van deze site is helemaal bijgewerkt en uitgebreid met een aantal nieuwe categorieën Eieren. Wie daar wil kijken die moet even hier klikken. De komende dagen wordt er aan de Nederlandse versie gewerkt!

10 februari: Catharina the Great Egg, afbeelding toegevoegd.

6 februari: Valentine Cards toegevoegd aan de Fabergé Egg Cards.

16 januari: 1917 Blue Constellation Egg, toevoeging van een link naar een artikel over de ontdekking van het prototype voor dit Ei!

1 januari: Gelukkig en goed 2008!

Oud Nieuws (2007 - 2004)

Updated: Januari 1, 2020